Click for Belgrade, Serbia Forecast 

 
Krstarenje, Jedrenje, Charter, Rafting
iznajmljivanje jedrilica i motornih jahti
Apartmani - SOKOGRAD
Najlepši apartmani u Sokobanji. Ako ste ikada maštali o mestu u kome je vreme stalo i gde je granica izmedu prirode i urbane sredine izbrisana, posetite Sokobanju. Odmorite se i prikupite energiju za nove pobede. Šezdesetak metara od samog centra grada nalaze se apartmani, sobe prve i druge kategorije, porodice Ranđelović.
Merkur - Vrnjačka banja
Merkur predstavlja najsavremeniju medicinsku službu za prevenciju, dijagnostiku, lečenje i rehabilitaciju bolesti organa za varenje i šećerne bolesti. Smeštajni objekti Merkura su Merkur-novi, Mirko Tomić, Merkur-stari i Šumadija , kapaciteta 850 postelja. Objekti su širokog dijapazona kategorija, organizovani kao hoteli sa zdravstvenom službom u sobama i apartmanima.
Banja Gornja Trepča
Najveći kvalitet ove banje, lekovita voda i ukupni resursi koji blagotvorno deluju na lečenje potencirani su stručnošću i zainteresovanošću medicinskog, ugostiteljskog kadra i ostalih službi da svi pacijenti imaju najveće moguće dobrobiti za vreme lečenja i rehabilitacije.
Banja Junaković
Banja "Junaković" se nalazi u severozapadnoj Bačkoj (Vojvodina), četiri kilometra udaljena od Apatina, na samoj ivici sume. RCC Junaković nudi korisnicima rehabilitacione zdravstvene usluge, ambulantnog i stacionarnog tipa. Lečenje se obavlja u rehabilitaciono-zdravstvenom centru, uz primenu savremenih medicinskim metoda, pod nadzorom lekara specijalista i terapeuta.
Banja Kanjiža
Zavod za specijalizovanu rehabilitaciju "Banja-Kanjiža" pruža gostoprimstvo onima, kojima su potrebni odmor, preventivni oporavak i medicinska rehabilitacija, kao i ugodnosti lekovite vode i blata. To je ambijent povoljan za one koji traže mir, zelenilo i komfor. Mineralna voda i lekovito blato, koristi se u lečenju reumatskih oboljenja, odnosno stanja nakon povrede koštano-zglobnog aparata, kao i u rekreativne svrhe.
Kraljevska banja - Banja Koviljača
U samom srcu Banje Koviljače nalazi se istoimena Specijalna bolnica za rehabilitaciju, jedna od najsavremenijih rehabilitacionih centara te vrste u Evropi. Ova elitna zdravstvena ustanova za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju, uspela je da višedecenijskim iskustvom, na najbolji način, poveže blagodeti tradicionalnog – prirodnog lečilišta sa svim onim što nudi savremena fizikalna medicina i rehabilitacija.
Banja Vrujci
Banja Vrujci raspolaže vodom izuzetne izdašnosti i lekovitosti. Statistika kaže da zbog lekovitosti banje i efikasnosti banjskog RH centra, zbog prirodnih lepota i ugodnih banjskih objekata sa ljubaznim osobljem, preko 50% gostiju postaju stalni gosti. Lekovito blato sadrži i po nekoliko hiljada puta veće koncentracije elemenata i jedinjenja nego što ih sadrži lekovita voda.
Banja Rusanda
Još od 1876. godine banja “Rusanda” Melenci, svim svojim gostima nudi lečilišnu tradiciju zasnovanu na mineralnom peloidu, koji se ubraja u jedno od najlekovitijih blata u zemlji. Banja je smeštena na obali jezera Rusanda, okružena je brižljivo održavanim parkom i predstavlja pravu oazu mira. Naš stručni kadar i savremena oprema, pomoći će Vam da zaboravite ili će barem ublažiti Vaše najveće tegobe.
Lukovska Banja
Lukovska Banja je poznata po najvećem broju izvora termomineralnih voda (37) i njihovoj ogromnoj izdašnosti od preko 100 l/s, temperature od 35-69,5°C. Dosadašnjim mnogobrojnim hemijskim istraživanjima utvrđeno je da su vode Lukovske Banje prema mikrosastavu hidrokarbonatne natrijumske-magnezijumsko-kalcijumskog tipa. Ovakve vode se mogu koristiti u balneoterapijske svrhe kao dopunsko sredstvo lečnika kupanjem u sklopu medicinske rehabilitacije, za bolesti lokomotornog aparata, ginekoloških oboljenja i kožnih bolesti, pod nadzorom lekara.
Vazdušna banja - Divčibare
Divčibare imaju blagu i prijatnu klimu. Na osnovu posmatranja klime u jednom dužem periodu od strane Balneoklimatološkog instituta Srbije Divčibare je proglašeno za "Klimatsko lečilište". Institut je utvrdio da se na Divčibarama migu lečiti sledeća oboljenja: oboljenje pluća, bronhijalne astme, hronični bronhitis, emfizem pluća, oboljenja sa neurovegetativnim poremećajima, stanje rekovalescencije posle akutnih infektivnih bolesti, pneumonija, bronhopneumonija.
Zavod Zlatar - Nova Varoš
Zavod za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja i arterijskog krvnog pritiska, nazvan imenom planine na kojoj je izgrađen po preporuci svetskih medicinskih eksperata. Idealno mesto za oporavak, odmor i rekreaciju. Planinu Zlatar odlikuju mirisne livade i bistra jezera okružena omorikama i brezama, spoj mediteranske i planinske klime, maksimalan broj sunčnčanih dana, blagotvorni vazduh obogaćen terpentinom i ozonom, beskrajni vidici...
Specijalna bolnica Ribarska Banja
Specijalna bolnica za ortopedska, koštano-zglobna i degenerativna oboljenja. Rezultate koje smo postigli u lečenju desetina hiljada pacijenata obolelih od koštano-zglobnih i degenerativnih oboljenja najbolji su dokaz lekovitosti ribarskih izvora ali i profesionalnog rada zaposlenih u Specijalnoj bolnici za lečenje i rehabilitaciju Ribarska Banja.
Prolom Banja
Vode Prolom Banje "pripadaju retkim vodama visokih balneoloških vrednosti, koje pružaju mogućnosti za veoma široke indikacije. Zemljište u okolini prirodnih izvora Prolom vode natapalo se vodom stvarajući blato kojim su gosti lečili kožne i druge bolesti mazanjem. Danas se lekovito blato dobija mešanjem termalne vode i zemlje iz okoline izvora "Pupavci". Koristi se u blatnim kadama ili u vidu obloga za lečenje kožnih bolesti, bolesti perifernih krvnih sudova (proširenih vena), reumatskih oboljenja i nekih oboljenja prostate.
Instintut Niška Banja
Institut za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju reumatskih i kardiovaskularnih bolesti. Niška Banja je prirodno lečilište, poznato još iz doba Rimskog carstva. Lekovitost i specifičnost joj daju radonske termomineralne vode sa izvorista "Glavno vrelo", "Suva Banja", "Školska česma", "Banjica" i "Pasjača" i prirodan mineralni peloid. Karakteristike mineralne vode su: slabo mineralizovana, zemnoalkalna hemeoterma, sa temperaturom od 36 do 38 °C. Područje Niške Banje se karakteriše umereno kontinentalnom klimom koja u medicinskom smislu spada u kategoriju umirujuće, sedativne klime i pogodna je za lečenje, odmor i rekreaciju.
Hotel Centar Igalo
Hotel Centar Igalo je skraćeni naziv za Centar za odmor, rekreaciju i liječenje "Igalo" (nekadašnji RVI) ima dugu tradiciju i posebno mjesto u turističko - zdravstvenoj ponudi. Posebno zanimljiv gostima koji traže aktivan odmor, kombinovan sa medicinskim tretmanima na polju fizikalne medicine i rehabilitacije, za sportiste i goste koji uživaju u dugim šetnjama i žele miran porodični odmor.